Några Korta Ord Om Digisip

July 31, 2007 at 16:38 3 comments

Jag fick för mig att prova Digisip igår. Startkostnaden är relativt rimliga 59 kr och det är ingen löpande månadsavgift för att ha ett ingående telefonnummer (vilket var stora lockelsen för mig). Man måste ringa för det man fyllt på inom ett år bara, har jag för mig. Funkar med andra ord som en kontantkortstelefon. Det finns två officiellt stödda programvaror man kan ladda ner, en till Windows och en till PocketPC, men eftersom det är en “riktig” standard de kör (SIP) så ska man kunna köra andra programvaror, och på andra plattformar också, om man är lite pill-vänlig.

Samtalskvaliteten är väl sådär. Rätt ok på PC, där hindras den mest av mitt crap-tastiska headseat, tror jag. Klart sämre på PocketPC, men då använde jag ju bandbredden från ett öppet nätverk när jag provade. Poängen är dock att det funkade. Bättre än vad iaf gamla Skype gjorde på min PocketPC, nya Skype har jag inte provat eftersom jag inte vill lägga in pengar i det när detta finns. Digisip är rätt billiga att ringa lokalt med, men dyra att ringa internationellt med jämfört med exempelvis bredbandsbolagets tjänst. För min del är dock portabiliteten av samtalen värt mycket, det är smidigt att kunna ringa från ett och samma abonnemang när jag reser och när jag är hemma. Stora smidigheten blir ju att ha ett in-telefonnummer. Om man önskar ha en “fast” telefon att ringa med, och bli uppringt till, så verkar Digisip vara ett bättre alternativ än Skype, eftersom det är billigare för just lokala samtal och för att kunna bli uppringd via. Om man ska ringa internationellt, med exempelvis Skypeout, verkar Skype fortfarande billigare. Dessutom är ju samtal mellan två skypeanvändare helt gratis, emedan man via digisip fortfarande betalar en uppkopplingsavgift.

Jag återkommer med mer när jag fälttestat hur det fungerar att ringa med PocketPC mer.

Advertisement

Entry filed under: In Swedish, Personal, Reviews, Technology.

The HAISA Conference En Uppdatering om Digisip i “Det Vilda”.

3 Comments Add your own

 • 1. Henric  |  September 1, 2007 at 14:17

  Hur har det gått med PocketPC testerna? Du nämner även att ljudkvaliteten är “ok”. Vad jämför du mot då? Traditionell telefoni eller Skype?

  Reply
 • 2. Jan  |  June 22, 2009 at 12:15

  Klart intressant! Jag har kört digisip i många år nu, men aldrig vetat att det finns en PocketPC-klient!

  Reply
  • 3. nohlberg  |  June 22, 2009 at 12:25

   Nu är det ju väl värt att notera att det var flera år sedan jag körde digisip. Skype har blivit mitt standardval sedan dess, och det funkar bra både i min mobil, min pda, och i min laptop. Dock hade jag inget att klaga på med digisip heller, bara det att skype fungerade smidigare.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


RSS My twitter updates

 • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Subscribe to my blog using RSS

Categories

RSS Things I recommend reading now

 • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Right now:

http://www.google.com/reader/shared/06955654654748484932
July 2007
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggers like this: