Nytt Angrepp Mot Swedbank – De Dumma Skrattar Och Hånar De Som Går På Det

March 28, 2007 at 20:53 Leave a comment

Så har även Swedbank utsatts för en “mailbluff” kan vi läsa på E24.

Swedbank attack

Den bifogade filen innehåller med all säkerhet någon trojan/spyware/whateverware. Språket lämnar minst sagt en del övrigt att önska. De vanliga kommentarerna kan ju ges… “Vilken idiot man är om man går på det” etc. är ju den allmänna attityden.  Som vanligt missas ett antal viktiga poäng i diskussionen. Den första är att alla faktiskt inte är bra på språk. En stor grupp i samhället har invandrarbakgrund och saknar kanske ett riktigt bra grepp om svenskan. Det finns också en stor grupp med varierande grad av dyslexi. Och, låt oss vara ärliga, en ganska stor grupp som inte är så jätteskarpa, eller väldigt, väldigt datorovana. Eller kanske både och. Poängen är att det inte går att förvänta sig att användare har ens en grundläggande förmåga att använda systemen. Tyvärr. Inte i system som de bankerna har, med mycket bred användarbas. Det är därför de här attackerna fortfarande finns – för de fungerar! Folk går på dem i tillräckligt stor utsträckning för att de ska vara ekonomiskt försvarbara att utföra.

Bankerna har två alternativ (om de nu ska anses som ansvariga här). Antingen tar de ansvar för sina system och gör dem idiotsäkra. Vilket är väldigt svårt, eftersom det är nästan omöjligt att hitta bra idioter att testa systemen med (idioti, i denna kontext, är en kortlivad vara, så snart man använt idioterna någon gång blir de värdelösa, då de tenderar att lära sig och bli bättre). Vad man kan göra är att införa krav för att få använda vissa tjänster, exempelvis körkort för internetbank, med både praktiskt och teoretiskt test. De som inte klarar testerna får helt enkelt bara använda manuell bank. Någon som tror det kommer införas? Självklart inte. Det skulle skrämma bort kunder. Bättre ta eventuella förluster… Så länge det går.

Entry filed under: In Swedish, Media, Observations, Rants, Security.

Inte Alls Överraskande “Chockerande” Nyheter Om Atikins (Kom Igen, Det Kunde Du Räknat Ut Själv, Tjockis) Ultimate Sunglasses For The Undecided

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


RSS My twitter updates

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Subscribe to my blog using RSS

Categories

RSS Things I recommend reading now

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Right now:

http://www.google.com/reader/shared/06955654654748484932
March 2007
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggers like this: